Op familiebezoek in Al Wahaliyya

Na ons bezoek aan Abydos werden we met de bus naar het geboortedorp van de organisator van de reis gevoerd. Al vrij spoedig kwamen we aan in een bijgebouw van een moskee in het dorp. Binnen troffen we een grote opgemaakte tafel aan waaraan wij ons tegoed moesten doen.

Na afloop konden de heren, als zij dat wensten, een djellaba aandoen om zo gekleed een grote bijeenkomst in het dorpshuis bij te wonen. Het zag er mij wat te kaal uit, alleen die djelleba. Met wat gebarentaal kon ik mijzelf ook een sjaal, een tulband en een stok verwerven. Dat zag er beter uit! Op weg van de moskee naar het dorpshuis stonden veel kinderen die allemaal – de jongsten – een handje wilden of – de ouderen – met mij een selfie wilden. Er zijn nu ontiegelijk veel foto’s met mij in omloop; als dat maar goed gaat!

Eenmaal in het dorpshuis werd ons een plaats gewezen en volgde er een lange reeks van toespraken – in het arabisch overigens. De geluidsinstallatie stond knetterhard dus kon je ongestoord met je buren kletsen en dat deed dan ook iedereen.

Op zeker moment begon onze groepsleider te praten en die stelde ons kennelijk allemaal voor: we stonden netjes op om het applaus van het publiek (allemaal mannen) in ontvangst te nemen.

Daarna volgden nog meer toespraken die we onmogelijk goed konden volgen. We werden zo langzamerhand wat melig. Uiteindelijk hebben we er maar flink om gelachen!

2 gedachten over “Op familiebezoek in Al Wahaliyya”

  1. Geweldig, wat een ervaring. De foto’s zijn een goede weergave. Je kan zo Islamiet worden. Ha ha. Alleen moet Carla wel met hoofddoek naast je gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *