Maandag 20 oktober

Geheel tegen de verwachtingen in zou het vandaag toch goed weer worden: een bui kon wel maar was niet erg waarschijnlijk. Vandaag dus op pad met de kampeerbus. De eerste bestemming was het Bodiam castle, een echt middeleeuws kasteel. In ieder geval was de koffie prima en het gebouw zag er ook indrukwekkend uit.

Na een goed uur hadden we het wel allemaal bekeken en toen zijn we op pad gegaan naar een tweede lokatie, Sissinghurst Castle. In tegenstelling tot de vorige was dat nauwelijks een kasteel te noemen. Eerder een uit zijn krachten gegroeide hoeve. Het enige dat de moeite waard was te bezoeken was de bibliotheek. Daar werd hard gewerkt aan het conserveren van de boeken. Er was wel een aardig restaurant waar we gezellig geluncht hebben.

SAMSUNG

De laatste bestemming was het oude vestingstadje Rye. Tijdens de slag van Hastings heeft het flink te verduren gehad maar veel van de charme is bewaard gebleven. Vanaf de vestingwal kun je de haven prima bekijken.

SAMSUNGBijzonder is wel dat de haven bijna compleet droogvalt tijdens eb. Dan krijgt het water van de rivier de kans om naar het kanaal te stromen en de omgeving kan daarmee zijn afval lozen. Bij vloed komt alles wellicht weer terug …

SAMSUNG