Woensdag 13 augustus

Vandaag weer op reis, maar niet na nog een paar schatten in de buurt te bezoeken. De eerste was naast de camping. Overdag is het veel te druk om deze te bezoeken maar vanochtend was ik vroeg genoeg wakker om er even langs te lopen. Na het ontbijt vertrokken we naar een ruine van de Tempeliers, de Penhill Preceptory. Maar eerst nog een bezoek aan een schat dicht bij een heel vreemd huisje van de engelse wegenwacht.

DSC000092Het vinden van een geschikte parkeerplaats was nog niet eenvoudig maar na een keer terugrijden vonden we een min of meer acceptabele plek. Daarna een goede 10 minuten omhoog wandelen voordat we bij de ruine waren. Een bord gaf aan dat we op de plek gearriveerd waren

DSC00010Het uitgegraven deel was maar gering. Het meeste is niet opgegraven en andere delen waren wellicht van hout. Wat hieronder te zien is zijn de resten van de kapel.

DSC00011De schat lag aan het andere einde van het weiland en was redelijk snel gevonden.

Na een kop koffie in een plaatsje onderweg kwamen we door regen en zonneschijn rijdend in Castleton aan bij een camping met dezelfde naam. Tegen de avond zijn we even het dorpje ingetrokken en bij de marktplaats was de “green” met bank, kruizen en herdenkingstekens. Maar ook een plattegrond van het dorpje.

DSC000016Voordat we naar een pub gingen voor een drankje, de schat op de marktplaats nog even bezocht.