De haven van Airlie Beach en vogelbekdiertjes

Vanochtend werd het tijd het stadje Airlie Beach eens wat nader te bekijken. Geparkeerd bij een grote supermarkt en toen naar het strand. Het was er zo vroeg al een drukte van belang en de meeste bezoekers hadden meer aandacht voor de toeristenmarkt dan voor het strand zelf. Het strand moet een slap aftreksel zijn van Whitsunday Beach, aan een van de eilanden voor de kust, maar we hadden er het geld niet voor over om daarnaar te gaan kijken. Het strand hier was ook aardig wat ons betreft. Aan het havenhoofd was ook nog een schat verstopt. Natuurlijk waren we weer vergeten een pen mee te nemen. Maar gelukkig was eega zo flink om een van de werklui daar aan te spreken om te vragen om een pen. Daarmee konden we onze vondst in het logboekje vermelden.

Daarna op weg naar de volgende kampeer-lokatie, in de buurt van het Eungella park. Daar waren we na een goede anderhalf uur rijden. Aangekomen bleek, dat we een camping met precies dezelfde naam in Tasmanië hadden gereserveerd. Maar er was ruim plek dus dat was geen probleem. Van de andere camping kregen we het meeste terug, dus er was verder niet veel mis gegaan.

Na een kopje koffie weer op reis, ditmaal naar het park zelf. Als eerste plek hadden we Broken River op het programma staan, een stukje voorbij het plaatsje Eungella. Daar kon men het vogelbekdiertje (platypus) zien zwemmen. En inderdaad, gezien hebben we het wel maar het is te snel en te ver weg om goed op de foto te krijgen. Anderen hadden beter fototuig maar daarmee lukte het ook niet. Er was zelfs iemand die midden in de rivier ging staan met een wetsuit aan en helemaal gecamoufleerd. Ook die had geen geluk. De beestjes vermaakten zich prima maar ver verwijderd van alle toeschouwers. Er zou hier ook nog een schat moeten liggen, maar die was niet te vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *