Dag 2: New York met TG studenten

Vandaag zouden we doorbrengen met de studenten van het Technologisch Gezelschap. Hun plan bestond uit een bezoek aan het Natuurhistorisch museum, aan Central Park, het Guggenheim museum en tenslotte ’s avonds eten bij Tony’s. We waren wat vroeg dus we konden al wat rondwandelen in Central Park. Tegen openingstijd ontmoetten we de studenten en korte tijd later stonden we in het museum. We besloten bovenin te beginnen en langzaam af te dalen. Al snel bleek het museum grotendeels te zijn ingericht met vensters op bepaalde dieren, tijdsvakken en dergelijke. Een aantal bezochten we wat uigebreider, zoals een over het begin van New York.

Hier staat Peter Stuyvesant afgebeeld bij de nederzetting van Nieuw Amsterdam waar hij onderhandelt met de lokale indianen.

Na een paar uur in het museum te hebben doorgebracht gingen we naar het Central Park. Eerst een korte lunch en daarna verder lopen. Het begon al aardig bewolkt te worden en de wind nam toe in kracht. Niet veel mensen hadden er trek in om naar het Guggenheim museum te gaan. Wij besloten naar het monumentale centrale station van New York te gaan kijken. Dat bleek inderdaad erg indrukwekkend.

Aan de zijkant was ook de Central Market. Niet wat we verwachtten, het was een erg gestileerde vorm van markten die we eerder zagen in andere steden.

Een korte wandeling van hier bracht ons by het Bryant park. Daar was het tijd om een biertje en een sangria te nemen. De studenten sloten aan en speelden boerenbridge.

Vandaar vertrokken we naar Tony’s voor het diner met de studenten. Collega-docenten waren daar ook bij aanwezig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *