Dag 1: Aankomst New York

Vrijdag 20 juli, ’s ochtends 6 uur vertrokken we richting Schiphol. Douane en veiligheidscontrole verliep soepel en al snel zaten we aan de koffie met croissant.
De vlucht verliep iets minder prettig. Er was turbulentie wat de lunch niet echt tot een pretje maakte. Ook de rest van de vlucht was schokkerig en pas tegen het einde werd het rustiger om vervolgens met het inzetten van de landing weer onrustig te worden. Eenmaal aangekomen mochten we genieten van de strenge controle bij de grenspost maar uiteindelijk stonden we buiten. Daar wachtte een shuttlebusje op ons waarmee we door het redelijk drukke vrijdagmiddagverkeer naar het hotel gereden werden.

Toen we ons in het hotel geïnstalleerd hadden gingen we op pad voor een – ongerichte – wandeling. Eerst kwamen we bij Madison Square garden en vervolgens liepen we de 23ste straat uit om een blik op het water te werpen. Het was er niet heel druk maar toch zagen we een watervliegtuig landen en het landen en opstijgen van sightseeing helicopters.

Op de terugweg kwamen we langs een gezellig buurtcafe waar we wat lokale cider en bier dronken. Vervolgens kwamen we in contact met dochter en eega die al langer in New York waren. Wij ontmoetten elkaar in Madison Square garden om bij ShakeShack een biertje te drinken. De avond besloten we door bij het Belgische Biercafé.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *