Circuit de les Epinées

Een bescheiden wandeling liefst met zoveel mogelijk schaduw zochten we. Laat die nou toevallig ook nog beschikbaar zijn in de buurt: le circuit de les Epinées!

Maar eerst het dorpje Bourbonne-les-Bains in. Zoals de naam suggereert zijn er baden, thermische baden want er is een warmwaterbron in de buurt. Waar die precies ligt hebben we niet uit kunnen vinden, maar de plek van de thermen, op de achtergrond, wel.

Na een kop koffie op het plein konden we aan de wandeling beginnen. Als eerste leidde die ons naar een andere fontein, meer voor de eenvoudige mensen (zoals wij). Het was niet veel meer in gebruik maar er kwam – langzaam – vers water uit.

Vlak bij het begin van het circuit, links omhoog met het stroompje aan de rechterkant en vervolgens kom je van beneden af gezien rechts naar beneden met het stroompje aan de anderen kant. Een blik op het hoogteprofiel van de wandeling deed mij besluiten andersom te lopen: dan kregen we het steilste stuk als steiging en dat kunnen we beter aan. Bij dat begin namen we even een rustpauze, net als de koeien aan de overkant zochten we daartoe de verkoeling.

Bijna bovenaan het rondje moet de bron van het stroompje zijn, maar door allerlei gebroken bomen en anderszins was dat stuk van de route ontoegankelijk. We moesten het doen met iets dat er uit zag als een ijskelder. Het is niet onmogelijk dat het stroompje er door gaat maar het was niet voldoende toegankeljk om dat te beoordelen.

Op de terugtocht kwamen we een enorme eik tegen. Er stond een bankje bij maar kennelijk niet om de eik te bewonderen.

Aan het einde van het rondje steek je het stroompje over. Inmiddels al een behoorlijk formaat!

Na het rondje is het nog zo’n 2,5 km naar het centrum waar geen eten maar wel veel bier en zo geserveerd werd. Dat hebben we natuurllijk uitgeprobeerd!

2 gedachten over “Circuit de les Epinées”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *