Bron van de Maas

De Maas ontspringt in de buurt van Pouilly-en-Bassigny maar om vanuit het dorp bij de bron te komen moet je eerst een bruggetje over, het eerste bruggetje over de Maas!

Iets verderop is er dan toch een desillusie: men is de boel aan het renoveren. Het mooie plakkaat met een schets van de loop en wat uitspraken, onder andere van Jeanne d’Arc die in het iets lager stroomafwaarts gelegen Domrémy is geboren.

Onderneem je die lange tocht door Nederland, België en Frankrijk alleen om te vinden dat de renovatie niet kon wachten tot ná de vakantie. Maar we laten het er niet bij zitten en doen net alsof het monumentje er staat!

Er is nog een tweede bron te vinden, maar we laten het bij deze. Een meer spectaculaire is die van de Chamoise. Die bron stroomt aardig hoewel dat op de foto natuurlijk niet blijkt.

Voor deze moet je nog een flinke wandeling maken, maar dan is er ook een mooi hutje om te rusten. Beter dan de schamele picknickbanken die bij de bron van de Maas staan!

2 gedachten over “Bron van de Maas”

  1. Mijn vrouw en ik zijn op 29 september 2021 op deze locatie geweest. De werkzaamheden waren toen net gereed. Het monument is prachtig geworden. Ik kan u een paar foto’s sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *