Cania Gorge Park

Het park kent een behoorlijk aantal wandelingen en daarvan hebben we er een aantal gelopen. De wandelingen leiden naar bijzondere landschapspunten zoals de drakengrot en de overhang. Bij die eerste lag ook nog een schat verstopt die na wat klimmen was te vinden. Daarna verder gelopen naar een uitzichtpunt over de Cania Gorge.

Bij een ander punt, de overhang, kwamen we een Australisch echtpaar tegen die graag wilden dat we een foto van ze zouden maken. Nadat dat gedaan was hebben zij weer van ons een foto gemaakt. Daarna hebben we nog een tijdje met ze gekletst over de verschillen tussen Australië en Nederland / Europa.

Na de lunch zijn we naar een ander parkeerterrein gelopen van waaruit een voormalige goudmijn was te zien. Veel is er niet meer van over, maar zeker tot 1950 was het nog operationeel. Nu heeft men er een dam aangelegd waarmee water kan worden verzameld voor energiewinning. De schat die hier verstopt lag was nog een stukje verder lopen naar een voormalige steenafvalberg. Het gaf een leuk uitzicht over het gebied van de mijn en van de dam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *