Autoritje door Noordwest Tenerife

De weersverwachting was vandaag niet optimaal, er zou zelfs regen kunnen vallen. We besloten een tochtje met de auto te maken door het Noordwesten van Tenerife. Daartoe moesten we eerst naar de grootste stad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife. We zouden grotendeels door de bergen daar naar uitzichtpunten reizen.

De eerste bestemming was Taganana, een dorpje in een vallei die uitkomt op de oceaan (zie boven). Onderweg komen we vele uitzichtpunten tegen. We kiezen er een paar waar we inderdaad kunnen parkeren: we zijn niet alleen op pad. In Taganana nemen we koffie met gebak in een leuk restaurantje langs de weg.

Van daaruit is het een hele tocht door de bergen naar Las Carbonaras, de tweede bestemming. Wat opvalt is dat hier de berghellingen helemaal bedekt zijn met bomen. De weg oogt als een hol in de bomen. De bovenkant van de weg sluiten ze praktisch volledig af.

Het dorpje zelf is leuk aangekleurd. Het ligt net als de andere plaatsjes in de omgeving langs een populaire wandelroute. Die trekt vandaag veel wandelaars, net als dat hier veel fietsers op de weg zijn. Ook hier is een restaurantje waar we wat uitgebreider gaan lunchen. Het smaakt voortreffelijk maar zoals altijd: veel te veel!

Als laatste bestemming van deze tocht is een uitzichtpunt: Mirador del Inglés. Het biedt inderdaad een spectaculair uitzicht hoewel de meeste bezoekers er selfies maken! Natuurlijk is van hier uit ook de zee zichtbaar. Hier en daar wat wolken. Onderweg zijn we een aantal keer door wolken heen gereden. Zonder regen, overigens.

De weg terug naar het appartement gaat wat moeizamer: het is al spitsuur en hier en daar staat het verkeer goed vast. Maar we hebben geen haast en na een rustige rit komen we aan bij het appartment. Vol in de avondzon natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *