9: Bikaner

Voor vandaag stonden twee bezoeken op het programma, een fort en een kamelen-boerderij.

Fort

Het Junagarh Fort is, net als de vele andere die we al bezocht hebben, veel te groot om in een keer op de foto te nemen. Daarom maar een “creatieve foto” vanuit het restaurant waar we ‘s middags de lunch genoten. Het verschil met voorgaande forten is wel dat deze in de woestijn ligt en niet op een hoog punt zoals een berg of zo. Hier woonde ook de maharadja’s die later ook in de twee wereldoorlogen dienden.

[slideshow_deploy id=’2991′]

Hierboven wat indrukken van de binnenkant van het fort. Het zag er indrukwekkend uit en met name de uitgekiende belichting met spiegels en lichtpunten laat zien dat in die tijd ook ingenieuze vakmensen bezig waren.

Raju Swami

Er was nog wat tijd over voor de lunch en dat gaf ons de gelegenheid om een miniatuurschilder, Raju Swami,te bezoeken. Het was werkelijk indrukwekkend wat de man liet zien.

Kamelenboerderij

Na de luch bezochten we de kamelenboerderij. Het is eigenlijk een nationaal onderzoeksinstistituut maar wat ze nu precies onderzoeken is niet zo helder. Volgens de gids leggen ze meer vast wat al eeuwen bekend was onder de mensen.

[slideshow_deploy id=’2994′]

Hierboven een korte impressie van wat er te zien was. Na het bezoek trokken we terug naar het resort om ons voor te bereiden op het galadiner.

2 gedachten over “9: Bikaner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *