6: Mandawa Haveli in Jaipur

Over de reis valt niet zoveel te melden behalve dat het deze keer wat rustiger leek op de weg. Niettemin allerlei bijzondere taferelen die snel tot een ongeluk zouden kunnen leiden. De chauffeur nam het allemaal rustig op en anticipeerde het meeste.


Nahargarh Fort

Het vorige hotel waar we verbleven, the Pugmark resort, was al een aardig etablissement maar deze haveli is heel bijzonder. Mandawa Haveli is gebouwd in de typische architectuur van Jaipur met vele
pilaren en bogen. Het hotel ligt in het hart van de stad maar heeft toch heerlijke rustige tuinen met laantjes en terrassen met uitzicht op het Nahargarh Fort.

Minaret in de buurt Mandawa Haveli

Om te laten merken dat we echt in de stad wonen laat men vanaf een in de buurt staande minaret regelmatig een oproep tot gebed horen.

Het hotel heeft allerlei grappige hoekjes en gaatjes. Onze kamer is ook behoorlijk luxe.

Vliegerende knaapjes

Tegen de avond was er kennelijk nog wat wind waarbij veel knaapjes in de buurt vliegerden. Een bont gezicht vanuit de tuin en het dak.

Bij avond ziet het er zoals te verwachten valt ook sprookjesachtig uit.

4 gedachten over “6: Mandawa Haveli in Jaipur”

    1. Hoi Danielle, van Delhi had ik wat plaatjes. Maar we maken er nog wel. Echt vies vind ik het niet, de meeste mensen onderhouden hun plek best goed ook al ziet het er naar onze maatstaven niet netjes uit. Ze vegen de rommel weg en laten de koeien het organisch afval van de rest scheiden voordat het wordt afgevoerd. Langs de weg heb je rommel zoals in elk land: zodra niemand zich verantwoordelijk voelt wordt het een troep..

  1. Hallo Carla en Ger,

    Gelukkig nieuwjaar gewenst was het daar ook een enthousiaste viering ook met vuurwerk?
    Fantastische reis maken jullie met veel indrukken, leuk om zo mee te kunnen reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *