In de voetsporen van van Gogh

Kerkje in Nesles-la-Vallée

Het eerste stukje van onze vakantietocht staat in het teken van Vincent van Gogh. Voor een familiedag moeten we in de buurt van Nuenen zijn. Goed om het plaatsje zelf eens te bekijken. Wel, het is zoals je verwachten zou helemaal voorzien van gedenktekens aan de grote schilder. Tot nagemaakte taferelen na, zie foto. Wel leuk om een keer op een zondagochtend rond te lopen.

De volgende dag reisden we naar Nesles-la-Vallée, een omgeving waar Van Gogh zeker rondgewandeld heeft. Kijk maar naar de foto. De camping ligt behoorlijk afgelegen, alleen wat Neolitische opgravingen in de buurt zoals “le Polissoir”, een paar stenen waar de vroege mens de bijlen scherpte. Behoorlijk rustig dus, afgezien van wat vliegtuigjes die overkomen.

Het dorpje Auvers-sur-Oise ligt hier vlak bij. Veel uitgespelde van Gogh punten, waaronder het kerkje (zie foto). Natuurlijk moet je langs het graf van Vincent en Theo, de herberg Ravoux waar hij woonde en nog meer. We hebben er een leuk geocaches gezocht, want die waren er natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *