Ombouw Opel Vivaro tot kampeerwagen (10)

Dit keer is er veel gebeurd aan de kampeerwagen. In de eerste plaats werd het hefdak opnieuw gemonteerd om de gaten in de houten lijst te maken en om de hoogte zo klein mogelijk te maken. Dat geeft later minder problemen in parkeergarages.

Met het hefdak er op ziet de auto er al meteen een stuk beter uit. Het dak is inmiddels op maar gezaagd en klaargemaakt voor de spuiter: het krijgt dezelfde kleur als de auto.

Nadat alle maten waren overgenomen kon ook de achterste plafondplaat gemonteerd worden. Dat ziet er meteen een stuk knapper uit binnen. Met grijze dopjes over de schroeven wordt het netjes afgewerkt.

Tenslotte is de bank er in geplaatst. Ook nog niet definitief maar voorlopig om de maten te bepalen. Als alles goed gaat zal de bank niet meer uit de auto gaan. De bank wordt overigens niet op rails geplaatst maar gewoon aan de vloer vastgezet. Verder kan hij niet als zitbank tijdens het rijden gebruikt worden, daar is hij niet voor goedgekeurd. Vanaf de voorkant ziet de bank er gewoon uit.

Als je aan een knop onder de zitbank middenin trekt komt de voorkant naar voren en schuift de rugleuning in het gat.

Aan de achterkant is een rek met daarop het “hoofdeinde” van de bank. Dat kan ook opgeklapt worden waardoor er achterin een hoop spullen kunnen worden opgeslagen.

Inmiddels is de voorplaat van het plafond ook gemonteerd en wordt het tijd voor de meubels. Dat zal nog wat passen en meten worden, want de bank zou iets breder dan gangbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *