Zondag 10 augustus

Zondag beloofde een slechte dag te worden en zo begon de dag ook: flinke regenbuien. Na wat gerommel op de camping zijn we naar Hill Top, het huis van Beatrix Potter getogen. We waren niet de enigen die dat bedacht hadden maar het viel mee door beperkte ruimte op de parkeerplaats en door een redelijk slim roulatieprogramma waarbij om de 5 minuten een nieuw stel het huis werd ingeleid.

Vakantie-2014-00110Het was binnen knap donker, dus veel van het interieur was nauwelijks goed te bekijken. Een van de begeleidsters had een zaklantaarntje om de zaak te belichten. Het doel van de tentoonstelling was om te laten zien dat veel zoniet alle attributen van het huis in een tekening waren gebruikt. Dit werd dan ook uitbundig gedemonstreerd. Na de tentoonstelling bekeken te hebben gingen we koffie en thee drinken in de bijgaande tearoom. Daar lagen een aantal boeken over Beatrix Potter ter inzage en opnieuw werden daar alle aspecten van mevrouw Potter aan attributen uit het huis en haar directe omgeving gekoppeld. Kennelijk het thema van de bijeenkomst.

De volgende halte was in Ambleside aan het Windermere, een van de grotere meren van het Lake District. Daar was een romeins fort, Galava, dat we wilden bekijken.

Vakantie-2014-0029Hieronder een foto van de grondvesten van een toegangspoort

Vakantie-2014-0035en van de hoofdgebouwen

Vakantie-2014-0046In de buurt was nog een schat verstopt in de vork van twee grote takken van een boom en netjes overdekt met grijze stenen. Mooi gedaan.

Naast het romeinse fort is Ambleside ook nog een aanleghaven van allerlei tochten over de meren in de buurt. Verdere betekenis heeft het gat niet. Het tolhuis is wel bijzonder omdat het er al sinds het eerste begin stond. Al vroeg was het een grotendeels toeristische haven.

DSC000017Er lag een schat in de buurt waarbij gevraagd werd een foto van de huidige toestand van het tolhuis te fotograferen.