Zaterdag 16 augustus

Ondanks de goede voorspellingen begon de dag toch met een forse regenbui. Daarom de regenbroek aan en de hoge schoenen aan om de nattigheid te trotseren. Het zou welliswaar
waarschijnlijk niet meer regenen, maar de grond zou best nat kunnen zijn. Bovendien beschermt de broek echt tegen brandnetels en dergelijke. Als eerste stond een rondwandeling “Downend” op het programma. De eerste van de vier was redelijk snel gelokaliseerd: bijzonder listig verpakt in een valse bout.

Vakantie-2014-0016Van daaruit moesten we de tweede ergens midden in de weilanden vinden, een goede kaart was niet voorhanden. Na een eindje wandelen was er een bordje “public footpath” precies in de goede richting. Dat moest het wel zijn. Het pad was al een tijd niet meer gebruikt en het onkruid stond redelijk hoog.

DSC000015Uiteindelijk, na wat ploegen, kwamen we bij een bruggetje. Daaronder lag inderdaad de tweede schat. De doos was niet goed
genoeg om de inhoud droog te houden en het notitieboekje was
doornat.

DSC000024Van daaruit werd het spectaculairder. De bordjes geven echt aan dat
het gaat om een wandelpad. Ons pad moest dus recht over het korenveld!

DSC000031In het korenveld keken we wat verloren om ons heen op zoek naar
herkenningspunten. Vakantie-2014-0026Aan het eind van het korenveld was er weer een bruggetje, maar geen teken van een pad.

DSC000042We gingen het – ditmaal al gerooide – veld over tot we bij de weg
aankwamen met weer een wijzer die duidde op voetpaden.

DSC000053De derde van de reeks was verborgen in de paal zelf, onder de dop er bovenop. De vierde was nog eenvoudiger: aan het eind van de
weg was een wegwijzer voor het autoverkeer waaraan een buisje was opgehangen. Hiermee was de serie afgerond.

Onderweg naar het lokale vliegveld – nu in gebruik voor amateurs –
nog twee schatten gedelfd: Lissington Loot en Magnetic Post. Bij de laatste stond er gewoon een grote metalen paal in het bos. De schat zat ik een deksel op het einde.

Bij het vliegveld Wickenby was een herdenkingsmonument voor de
vliegers die het leven lieten bij hun akties in de tweede wereldoorlog. Een schat was er aan gewijd.

Vakantie-2014-0033De amateur vliegers waren erg aktief, het was best redelijk weer.

Vakantie-2014-0042Na deze tocht trokken we naar Wragby voor de lunch en om wat zaken af te handelen via internet, zoals het verzetten van de reservering van de ferry. Daarna rustig op de camping zitten lezen en schrijven.