Woensdag 22 oktober

Afgelopen nacht was heel koud maar vanochtend was er volop zon en warmde alles weer snel op. Later op de dag trok weer bewolking binnen en werd het ook frisser. We zijn wat in de buurt gaan rondkijken, eerst bij de Birling Gap and the Seven Sisters. Hieronder een foto genomen vanaf het uitzichtpunt.

SAMSUNG

De naam is bijzonder. Het engelse woord “birling” betekent het rollen van boomstammen. Dat zal er niet veel mee te maken hebben. De “seven sisters” zijn de dalen van de golvende krijtrotslijn. Overigens is dit een zichzelf steeds vernieuwend landschap: elk jaar wordt er tot 40 cm afgekalfd.

Carla was snel naar boven geklommen om een beter uitzicht te hebben.

SAMSUNG

Uiteindelijk belandde ze bij de vuurtoren.

SAMSUNG

We zijn weer teruggewandeld en hebben nog een schat gedelfd die een onderzeeer herdacht die voor de kust verging omdat deze tegen het wrak van een oud stoomschip voer. De onderzeeer was al gevangen genomen en toen deze door een storm lossloeg werd dit het lot.

Na dit bezoek ondernamen we de reis naar Devil’s Dyke, een opmerkelijke steile heuvel midden in het landschap. De plek is favoriet bij zeilvliegers, zie onder

SAMSUNG

We hebben er in de lokale pub lekker gegeten en daarna nog even op zoek gegaan naar een schat. Dit maal was het een bijzondere. Een bekende serie wordt gevormd door “church micro”‘s. Diarolletjes met een logboekje dicht in de buurt van een kerk begraven. Voor nummer 666, het duivelsgetal, leek dit de aangewezen plek. Maar er was geen kerk. Daarom heeft hij zelf maar een kerk op lokatie gezet.

DSC000052