Maandag 18 augustus

De ochtend besteedt aan het afronden van wat zaken bij de universiteit. Daarna op pad richting Harwich van waar de boot zou vertrekken. Tussendoor naar het plaatsje Sutton Hoo waar grafheuvels getuigen van een koninklijke, angelsaksische nederzetting. Hoewel de eerste grafheuvel van net na de grote volksverhuizing stamt, rond 400, zijn er ook latere tot ongeveel 700 na Christus.  Ook zijn nog wat lijken uit de middeleeuwen gevonden, kennelijk waren de heuvels ook geschikt voor kruisigingen en dergelijke.

Vakantie-2014-0011

In het museumgebouw werd een en ander uitgelegd en was een deel van de grafkamer nagemaakt. Hierbij wat indrukken.

Na dit bezoek zijn we verder gegaan naar de camping, Dovercourt, die zo handig dicht bij de vertrekplaats van de ferry ligt. Er is zoveel ruimte op de touring plek dat reserveren niet nodig is.

’s Avonds een wandeling gemaakt die uiteindelijk uitkwam bij het oude centrum van Harwich. Veel pubs/restaurants waren gesloten, te duur of keurden we ons bezoek niet waardig. Uiteindelijk vonden we de Alma Inn en die was heel aardig en bood ook goede maaltijden aan voor een redelijk bedrag.

Tijdens de wandeling nog wat schatten gevonden, een langs bij een duur hotel waar kennelijk een bijeenkomst met chique volk was, een bij een oude vuurtoren – eigenlijk twee waarvan een langs het strand en een in het water – en

Vakantie-2014-0061

een bij een pad voor rolstoelen en dergelijke.

Vakantie-2014-0071