Dag 9: Boston

Een paar plekken in Boston verdienden speciale aandacht. De eerste was Harvard Square. Hoewel de naam veel doet vermoeden bleek het plein niet echt indrukwekkend te zijn. Vanzelfsprekend eerst een geschikt café opgezocht. We kwamen er nog Nederlanders tegen die hier hun promotieonderzoek aan het doen waren. Zo zie je maar. De naam van het café is ook verassend.

We hebben nog wat rondgewandeld op de campus van Harvard maar eigenlijk was het gewoon een universiteit met veel vooral nuttige gebouwen.

Daarna naar het Museum of Fine Arts, waar vooral veel kunst van Amerikaanse schilders en dergelijke wordt tentoongesteld. Maar ook veel Europese kunst. Een ervan trok onze aandacht, een schilderij van Max Beckmann uit 1945 toen hij in Amsterdam was.

Verder kon je er leuk spelen met beelden …

Toen was het tijd voor een borrel. Dit keer geen ordinair biertje maar een heuse wijnproeverij. De eerste die ik nam was een fruitige witte wijn, lekker maar niet al te bijzonder. De tweede was de moeite waard! Laten we even duidelijk zijn: hij doet zijn naam geen eer aan! Tenslotte lekker gegeten in China Town, the Q.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *