Aangekomen in Sydney

Na een reis van ongeveer 24 uur, waarvan 19 uur vliegen en de rest hangen op vliegvelden, bij douaneposten en zo,  uiteindelijk in Sydney. Zo eindigden we in de maandagavond rond 8 uur op de luchthaven en een uurtje later zaten we in de lokale pub achter een drankje,  Ger een Guinness en Carla een cider. De kroeg sloot om 10 uur, tijd om terug te gaan naar het hotel en te gaan slapen. Eens zien hoe erg de jetlag zou toeslaan!

Dinsdagochtend begon de dag zonnig en – na een ontbijt in een lokale broodjeszaak – gingen we op pad. Met de trein naar “the Rock”, de eerste nederzetting van Sydney. Nog steeds is het een strategisch punt aan de haven alhoewel het het meest van zijn militaire betekenis heeft verloren.

Bovenstaande foto is gemaakt vanaf het observatorium op “the Rock”, tegelijk een mooi uitzicht op de brug over de rivier waardoor beide oevers van de haven met elkaar verbonden worden. De buste op de voorgrond is van Hans Anders Christiansen, ooit kado gedaan door de Denen aan Australie, toen verloren gegaan en weer opnieuw kado gegeven. Beetje slordig zijn ze wel, die Australiërs.

De rest van de middag hebben we door de stad gewandeld. Het heeft alle kenmerken van een Europese stad met hier en daar wat aziatische invloeden. De winkels zijn allemaal super-modern maar als je langs de gevels omhoogkijkt zie je de karakteristieke engelse gevels uit eind negentiende, begin twintigste eeuw. Wat dat betreft vergelijkbaar met Engeland en nog meer met veel amerikaanse steden aan de westkust. Door de aziatische invloeden is de overeenkomst met Singapore en Kuala Lumpur, in feite door de tuinarchitectuur, heel sprekend.

Woensdag was het een stuk minder, praktisch de hele dag grauw en een groot deel van de dag regen. We besloten om een busrondleiding door de stad te maken. Die zou ons ook langs het bekende Bondi-strand brengen. Juist daar regende het flink dus we hebben de kans om kennis te maken met de oceaan deze keer laten lopen. Er komen beslist nog meer kansen en dan bij beter weer. ’s middags hebben we een overdekte markt bezocht. Eigenlijk bijzonder, je komt ze vrijwel overal tegen maar niet in Nederland of het moet de Zwarte Markt in Beverwijk zijn. Alleen al in Sydney zijn er een aantal van dit soort markten zoals deze, vlakbij Chinatown.

Donderdag vroeg op stap naar Alice Springs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *