13+: Udaipur bruiloft

Het echtpaar dat ons had uitgenodigd voor de bruiloft trouwde in totaal drie keer, een keer voor de wet in Nederland, een keer hindoestaans in de woonplaats van de ouders van de bruidegom en een keer islamitisch bij de ouders van de bruid. Bij geen van de drie evenementen konden we aanwezig zijn. We waren wel bij het bruiloftsfeest in de geboortestad van de bruid.

Voorbereiding voor de bruiloft

De voorbereidingen waren al in volle gang toen wij in Udaipur aankwamen.

Het feest werd georganiseerd in de Rotary Club van Udaipur. Er was een grote verlichte toegangspoort gemaakt met klokken en veel licht, op het grote grasveld waren stoelen en tafels geplaatst en aan de rand werd eten uitgestald. In de grote zaal werden de voorbereidingen getroffen voor wat een grote show zou worden.

Bruidspaar met wederzijdse moeders (verwisseld).

Van alle gasten moest een foto gemaakt worden bij de fotoshoot lokatie. Zo ook van het bruidspaar.

Dans

Toen eindelijk iedereen in de zaal zat kon de show beginnen. Die werd geleid door een neef en nicht van het bruidspaar; zij spraken af en toe in het engels zodat we redelijk konden volgen wat er gebeurde. Het grootste deel bestond uit dansen – modern en oud – van familieleden. Er waren ook mensen die een lied voordroegen en er was een spel met twee stoelen met de ruggen tegen elkaar waar het bruidspaar in moest zitten. Er werden vragen gesteld van het soort: wie van de twee kookt? De bruid en bruidegom moesten onafhankelijk dan een dames- of herenschoen opsteken. Dat ging wonderwel goed maar er waren ook missers tot grote hilariteit van de zaal.

Disco

De show ging naadloos over in een disco en die ging – voor zover wij konden nagaan – de hele avond verder. Wij volgden veel familieleden naar buiten waar we van de maaltijd genoten. Toen het merendeel vertrok werden wij ook naar het hotel gebracht. Het was een bijzondere ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *