11: Jodhpur

Jodhpur – de blauwe stad

Een drukke dag vandaag met een rondleiding met veel variatie in en om Jodhpur, de blauwe stad. De naam heeft het te danken aan de indigo kleur van de huizen.

Meharangarh fort

Meharangarh fort

Via een kronkelweg vanaf de stad bereiken we eerst het Meharangarh fort. Het is nog wat in de ochtendmist (geen smog). Het ziet er imposant uit en vanuit een parkeerplaats kunnen we een aardig foto maken.

Er is ook hier veel te zien, hierboven een impressie.

Jaswant Thada

Jaswant Thada

Zoals we al vaker in India gezien hebben zijn de graftombes imposanter dan de paleizen, meestal forten. Natuurlijk werden de tombes veel minder gebruikt, maar toch.

Binnen de tombe komt indirect licht door de doorschijnende marmeren muur. Het geeft een heel bijzonder effect. Verder staan in de tuin om de grote tombe voor de Rani kleinere tombes voor de familieleden.

De markt van Jodhpur

Markt

De markt is grotendeels verspreid over een groot aantal straatjes, sommige meer winkel, sommige meet stal.

Klokketoren

In het midden van de stalletjes staat de klokketoren. Het is er druk, ook al omdat van alles langsrijdt: beladen ezels, paarden, voetgangers, brommers en ook af en toe een auto.

Rond de markt zijn ook aardige huisjes en tempels te vinden. Het is een allegaartje waarvan hier boven een impressie.

Bishnoi jeep safari

Bishnoi jeep safari

De Bishnoi zijn een groep Indiase mensen die zich om religieuze redenen afgescheiden hebben. Wij mochten bij een familie op bezoek.

Bij de familie zagen we hoe de traditionele opium-drank werd gemaakt (nu verboden), hoe een tulband wordt gewikkeld en hoe het leven verder op de boerderij is. Alle boerderijen in de omgeving zagen er welvarend uit. Een mooie tocht was het.

Beestjes

Bij de safari, maar ook op de andere lokaties kwamen we wat leuke beestjes tegen die hun best deden om fotogeniek te zijn. Hier boven een keur.


Een gedachte over “11: Jodhpur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *