Knallen van onder het slaapkamerbed

Ergens in 2013 kochten we ons huidige slaapkamerbed. Heel luxe met hefmotoren voor voeteneind en rugleuning. En dan nog gescheiden ook zodat de een kan slapen terwijl de ander nog leest of televisie kijkt.

Het zag er ook allemaal heel solide uit. Die illusie was gauw voorbij. Na een paar jaar actief gebruik klonk er opeens tijdens het heffen een luide knal van onder het bed. Daarna werkte alles overigens nog prima, maar onder het bed lag een stuk wit kunststof dat duidelijk van de motor afkomstig was. Vrij snel daarna knalde ook de andere motor. We hadden nog garantie, dus we belden de firma en die heeft het snel en efficiënt opgelost. Wel klonken er stevige hamerslagen tijdens de reparatie.

We zijn daarna de bedden wat minder zwaar gaan belasten. Het duurde daarom best wel lang voordat de volgende knal kwam maar dat deed hij toch. Hetzelfde euvel. Weer kwam de firma om de boel te repareren maar ditmaal kregen we te horen dat dit de laatste keer was. Natuurlijk duurde het weer even voordat er weer een knal kwam. Het was duidelijk een structureel probleem met het bed! Maar nu moesten we zelf aan de gang, want de firma zou ons niet meer helpen.

De eerste hobbel was het bestellen van de motoren. Er was een tussenleverancier die wel kon leveren, maar niet aan een particulier. Met behulp van Paul, degene die de kampeerbus bouwde, kon het wel. Het duurde toch uiteindelijk tot begin van het jaar voordat de motoren er waren. Toen maar eens het bed gedemonteerd en het rechterdeel omgedraaid.

Toen de motor was losgehaald was onmiddellijk duidelijk wat het echte probleem was. De stang die de motor moest aandrijven was niet sterk genoeg en was behoorlijk verbogen.

Met flink wat geweld kon de stang weer in fatsoen worden gebracht. Nu was duidelijk waar de herrie van de monteurs voor nodig was. De nieuwe motoren konden geplaatst worden en alles functioneerde weer als voorheen.

Maar het bleef knagen. Na een paar jaar zou weer hetzelfde probleem ontstaan en misschien wel eerder. Die verbuigingen en het geweld om weer te fatsoeneren zullen de stangen geen goed hebben gedaan.

Na wat piekeren werd de oplossing gevonden in een extra stang die het doorbuigen van de aandrijfstang kon tegengaan. Een kennis, Rinus, hielp in de werkplaats van Paul om de beugels te maken en aan te brengen. Nu maar hopen dat dat voldoende is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *