Ombouw Opel Vivaro tot kampeerwagen (12)

In de tijd dat wij op vakantie waren en dat ik – vanwege de kou – niet naar de werkplaats kon komen heeft de inbouw van de kampeerbus niet stil gestaan. De achterkast is nu gemonteerd boven de linkerwielkas met aan de voorkant de ruimte voor de watertank. De achterkast is zo gemaakt dat de bedbank precies op de hoogte van de kastrand komt. De kastdeuren zijn zodanig gemonteerd dat de kastinhoud ook bij neergeklapte bedbank toegankelijk is.

Hoe de voorkant verder worden gaat – afgezien van de kleur van de wandafwerking – is goed te zien in de andere kampeerbus die tegelijkertijd gemaakt wordt. Deze bus is nu praktisch klaar. Links onder de bank zie je de hoogte-indicatie van de schoonwatertank en daarboven weer een kastje. In het midden, onder het kooktoestel en de wasbak, twee lades en daaronder een kastje. Rechts de koelkast met daaronder nog een lade. Achter de bestuurdersstoel de overkapping van de huishoud-accu.

Veel van het materiaal dat voor de voorbouw nodig is, is al tegelijkertijd met de andere wagen gemaakt. Hier en daar in de werkplaats staan de diverse onderdelen.

Tenslotte is ook de gasaansluiting achter de schuifdeur al gemonteerd. De gastank en de afvaltank zitten onder de wagen. Kortom, er is al veel gebeurd in de afgelopen tijd ondanks dat ik er zelf niet bij kon zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *