Afstandsbediening navigatie Opel Vivaro

De afstandsbediening van het navigatie-apparaat in onze Opel Vivaro kampeerwagen (bouwjaar eind 2014) is een wat bijzonder apparaatje. Het ziet er robuust uit en voelt toch prettig in de hand. De navigatie er mee besturen gaat prima. Het enige waar je op moet letten is dat na een tijdje niet gebruikt te zijn het apparaatje weer aangemeld moet worden. In de praktijk betekent dat, dat de eerste paar toetsaanslagen tevergeefs zijn.

Tot heel kort geleden deed de afstandsbediening het nog prima, maar begin deze week was hij niet meer te bewegen goed z’n werk te doen. Batterijen verwisselen mocht niet baten. Een eenvoudige manier om het ding open te maken leek niet voorhanden. Een nieuwe besteld, een ongemeen hoge prijs van 50 euro, en even afgewacht. Eind van de week was de nieuwe er en die deed het inderdaad zoals je mag verwachten.

Nu was het tijd om het grover aan te pakken. Met een zaagje langs de zijkant een groef gemaakt zodat bovenkant en onderkant van elkaar gescheiden konden worden. Dat gaf het gewenste resultaat. Door die akties schoot ook de rubber dekmat van de toetsen los en de plastic onderdeeltjes voor richting- en keuze-toetsen sprongen los. Bij nader inzien had dus dat dekmatje er af gepeuterd moeten worden want toen kwam het printplaatje dat was vastgezet met vier schroefjes in beeld. Dat dekmatje losmaken zonder de bovenkant van de afstandsbediening te beschadigen kon in voorkomend geval nog wel lastig zijn.

Als we goed kijken naar de plaats waar de contacten met de batterijen aan de printplaat moeten raken valt onmiddellijk een probleem op. De print is daar echt kapot dus goed repareren is er niet bij. Provisorisch even geprobeerd toch contact te maken. Helaas werkte de afstandsbediening toch nog niet goed. Er was niet goed te zien wat er mis kon zijn. Het BlueTooth gedeelte werkte prima maar er werden foute codes verzonden. Afijn, toch de nieuwe afstandsbediening niet voor niets gekocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *