Echoes van Pink Floyd

De enige reden waarom ik de LP met de naam Meddle van Pink Floyd ken is door het relatief lange nummer Echoes. De naam is maar ten dele terecht, het is meer electronische synthesizer-muziek waar af en toe wat echo-effecten in doorklinken. Dat is echter best wel normaal voor dat soort muziek.

De opname heeft een lange tijd geduurd en dat is af en toe wel te merken aan stukken die niet zo geweldig goed op elkaar aansluiten. Niettemin is het een van de betere platen die ik in die tijd gehoord heb. Wat ik niet meer zeker weet is of deze plaat van mij zelf of van mijn zus was. Niet dat dat veel uitmaakt, ik nam de meeste platen toch op.

Een gedachte over “Echoes van Pink Floyd”

  1. Hoi Ger,
    Meddle heeft wat mij betreft nog veel meer te bieden: alle nummers kan ik ondertussen dromen, maar eruit springen het eerste nummer “one of these days” en het nog betere “fearless”.
    in eerste instantie herkende ik meddle alleen aan dit eerste heel meeslepende en swingende nummer. Bij fearless zijn vooral de stadiongeluiden van het onvolprezen Liverpool te horen, geweldig gemixt in dit nummer. Kijk en beluister eens een voetbalwedstrijd van deze club en je zal het direct herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *