Verrassend kijkje op vorige woning

Onze eerste woning was aan de Mauritsstraat in Leiden, naast het snoep-, sigaren-, bloemen- en nog veel meer winkeltje van Goof en Tien. We hebben daar een leuke tijd gehad maar op een gegeven moment werd het duidelijk dat we het moesten verkopen om bij een mogelijke nieuwe aanstelling wendbaarder te zijn.

Vandaag was ik op bezoek op het Prins Hendrikplein dat grenst aan de Mauritsstraat. De woningen staan haaks op elkaar dus er is, vanuit de bovenetage, een redelijk uitzicht op de achterkant van onze woning. Op de foto zie je rechts eerst het schuine zwarte dak van onze buren. Daarachter een doorgetrokken achtergevel met twee vensters. De voorste kamer was mijn werkkamer en de achterste de kinderkamer. Voordat onze dochter werd geboren sliepen wij daar zelf, overigens. Onder de bovenramen zie je nog net een stuk van het keukendak en het keukenraam. De rest is door een enorme rietmassa aan het oog onttrokken.

De school die rechts stond, de Marnix van Aldegondeschool, is afgebroken en in de plaats van de speelplaats is nu een brandgang gekomen met daarnaast de tuinen van de woningen die op de plaats van de school gebouwd zijn.

Afgezien van de schotels verderop lijkt er nauwelijks iets veranderd aan de buurt. Ook de straatkant heeft niet veel verandering ondergaan. Het straalt nog steeds dezelfde rust uit als toen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *